Pohankový čaj, nebo-li sobača, je v Japonsku oblíbeným čajem pro jeho bohatě praženou chuť s ořechovým nádechem a rovněž pro jeho nutriční hodnoty. Je nízkokalorický a neobsahuje tein. Naopak má vysoký obsah B vitaminů a mnoho minerálů a hlavně antioxidant rutin.

Rutin působí na zlepšení pružnosti cév, brání tvorbě krevních sraženin a působí také jako prevence aterosklerózy. Kromě toho rutin s vlákninou, kterou pohanka obsahuje, též podporuje metabolismus. Proto se tento čaj používá i jako součást různých diet a programů na hubnutí. Navíc vysoký obsah bílkovin a minerálních látek pomáhá omezit chuť k jídlu tím, že vytváří pocit nasycení.

Čaj je vhodný k celodennímu popíjení a díky absenci teinu jej můžete pít i před spaním. Výborný je jak v horké podobě, tak i ve studené či vychlazené.

Způsob užití:

Jednu až dvě lžičky čaje na šálek zalijte vroucí vodou, nechte 2-3 minuty vyluhovat, můžete zalití opakovat dva až třikrát. Čaj můžete luhovat i déle až do vychladnutí a i poté jej můžete ještě jednou zalít. Na závěr můžete pohanku i sníst.

Složení:

Pražená pohanka.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: